Starptautisko florbola turnīru "Latvian Open 2017" TOP grupas ceturtajā vietā noslēdza Latvijas vīriešu izlase, kas izšķirošajā mačā tikai pagarinājumā ar 6:7 piekāpās Somijas klubam "Nokian KrP", kurā spēlē mūsu valstsvienības kandidāts Morics Krūmiņš. Par labāko spēlētāju Latvijas komandā atzina kapteini Arti Raitumu, kurš izcēlās ar 4 (2+2) rezultativitātes punktiem.

 

Jau pirmā perioda vidū Latvijas florbolisti bija nonākuši iedzinējos ar 0:2, bet 17. minūtē Edžus Ceriņš vienus vārtus atguva - 1:2. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti - Pēteris Trekše atjaunoja neizšķirtu rezultātu (2:2). 43. minūtē Artis Raitums ar precīzu metienu pirmo reizi vadībā izvrzīja Latvijas izlasi - 3:2. 48. minūtē nu jau somi atjaunoja neizšķirtu (3:3), bet drīz pēc tam divus vārtus pēc kārtas guva mūsu florbolisti - pēc Mihaila Kostuseva un Arta Raituma metieniem Latvijas izlase izvirzījās vadībā ar 5:3. Diemžēl šo pārsvaru latviešiem neizdevās nosargāt. Viesi iemeta trīs golus pēc kārtas, minūti pirms pamatlaika beigām izvirzoties vadībā ar 6:5. Mūsu komanda nekavējoties nomainīja vārsargu Jānis Salceviču pret sesto laukuma spēlētāju. Risks attaisnojās - nepilnu pusminūti pirms pamatlaika beigām Arta Raituma piespēli vārtu guvumā pārvērta Pēteris Trekše - 6:6. Diemžēl papildlaikā veiksme nebija mūsējo pusē - jau pēc pusotras minūtes somi guva uzvaras vārtus (7:6) un varēja gavilēt par izcīnīto trešo vietu.

 

Labākā spēlētāja balvu Latvijas izlasē saņēma Artis Raitums, kurš ar 4 (2+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Divus golus iemeta Pēteris Trekše, 2 (1+1) punkti Mihaila Kostuseva kontā, bet Juris Gribusts izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.