IMG_7114.jpg

Valmierā notiekošā starptautiskā florbola turnīra "Latvian Open" TOP komandu grupā pirmo uzvaru guvusi FBK "Valmiera", kas šodien mazajā pusfinālā (par 5. – 8. vietu) ar 10:9 pieveica Čehijas klubu "FbS Bohemians". Uzvaras vārti Ivo Baloža kontā, bet rezultatīvākais ar 6 (2+4) punktiem bija Mārtiņš Broks.

 

"Valmiera" spēli pret "FbS Bohemians" sāka vareni – 6. minūtē rezultātu ar precīzu metienu atklāja Miķelis Dravnieks (1:0), bet 13. minūtē valmierieši izvirzījās vadībā ar 3:0. Tiesa, tad pamatīgu ātrumu uzņēma čehi, kuri sāka latviešus presingot pa visu laukumu. Viņu aktivitāte deva rezultātu – līdz pirmajam pārtraukumam Čehijas komanda ieguva vadību (5:4). Kopumā šajā mačā vadības groži savus īpašniekus mainīja piecas reizes. Pēc otrās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts (7:7), bet astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām vadībā ar 9:8 atradās "FbS Bohemians". 53. minūtē Sandija Kalniņa piespēli vārtu guvumā pārvērta Ričards Eglītis – 9:9, bet priekšpēdējā minūtē "Valmieru" atkal vadībā ar precīzu metienu izvirzīja Ivo Balodis, kuram asistēja Mārtiņš Broks – 10:9. Čehiem vēl bija laiks, lai atspēlētos, bet valmierieši viņiem tādu iespēju nedeva.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Mārtiņš Broks, kurš ar 6 (2+4) punktiem bija rezultatīvākais. Pa 3 (2+1) punktiem viņa komandas biedriem Edvardam Voldemāram Kažmeram un Ivo Balodim, divus golus iemeta Ričards Eglītis, bet Sandijam Kalniņam 2 (1+1) punkti. Par labāko starp čehiem atzina Lukašu Netrefu, kurš savāca 2 (1+1) punktus. Rīt Valmieras komanda cīnīsies par 5. vietu, bet "FbS Bohemians" gaida mačs ar "Rubeni" par 7. vietu.