Valmierā un Kocēnos jau ceturto dienu turpināsies starptautiskais turnīrs florbolā "Latvian Open 2018". TOP grupas komandas vakar noslēdza cīņas apakšgrupā, bet šodien sāks izslēgšanas spēles. Par pirmo vietu sacentīsies Somijas klubi  "SC Classic" un "Esport Oilers", kā arī Šveices komandas "UHC Uster" un "Kloten Dietlikon Jets", bet FBK "Valmiera" un Kocēnu "Rubene" kopā ar Čehijas "FbS Bohemians" un "Florbal Usti" cīnīsies par 5. vietu.

 

TOP grupā apakšgrupu spēlēs pa trim uzvarām izcīnīja abi somu klubi - "Esport Oilers" un "SC Classic". Pa divām uzvarām guva Šveices "Kloten Dietlikon Jets" un "UHC Uster", bet Čehijas "FbS Bohemians" un "Florbal Usti" ir pa vienam panākumam. Abi Latvijas klubi - Kocēnu "Rubene" un FBK "Valmiera" – savās apakšgrupās pie uzvarām netika.

 

25. augusta spēļu kalendārs:

12.30 "Florbal Usti" - "Rubene"

15.00 "FbS Bohemians" - FBK "Valmiera"

17.30 "SC Classic" - "Kloten Dietlikon Jets"

20.00 "Esport Oilers" - "UHC Uster"

 

Vīriešu Elites grupā divas uzvaras divās spēlēs guvusi Latvijas junioru pirmā komanda, bet pa vienam panākumam ir trim vienībām – FK "Oges Vilki", Latvijas junioru otrajai komandai un "Skala". Vīriešu Open grupas komandas sadalītas trijās apakšgrupās, to līderes ir FC "Uragan", "Vārme" un "Kuldīga". Sieviešu komandu A apakšgrupas vadībā atrodas "NND Rīga", bet B apakšgrupā tikai uzvaras ik komandai "Nauka-SAFU".

 

Spēļu kalendāram, protokoliem un statistikai iespējams sekot turnīra oficiālajā mājaslapā www.latvianopen.com. Dažādas aktualitātes tiks publicētas arī turnīra Twitter, Facebook un Instagram profilos.

 

Ieejas maksa uz vienas dienas spēlēm Vidzemes Olimpiskajā centrā ir 3.00 eiro. Bērniem un jauniešiem, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu ieeja bez maksas. Spēles Kocēnu sporta namā visiem interesentiem būs iespējams vērot bez maksas.

 

"Latvian Open 2018" ir iekļauts Starptautiskās florbola federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz turnīra spēles notiek uz trim laukumiem, kas aprīkoti ar "Gerflor" grīdas segumu.

 

Turnīru organizē biedrība "Latvijas Florbola savienība" un biedrība "Florbola centrs" sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Kocēnu novada pašvaldību un Vidzemes Olimpisko centru.