latvian-open-2022.png

No 24. līdz 28. augustam Valmierā un Kocēnos jau sešpadsmito reizi norisināsies starptautiskais pirmssezonas florbola turnīrs "Latvian Open". 32 komandas sacentīsies četrās kategorijās - vīriešu TOP, vīriešu Elite, sieviešu Elite un vīriešu Open.

 

Vīriešu TOP grupā šogad piedalīsies trīs patreiz spēcīgākās Somijas komandas - aizvadītās "F-liiga" sezonas čempione "Classic", vicečempione "Nokian KrP" un bronzas medaļniece "Esport Oilers". Čehiju pārstāvēs Superlīgas pusfināliste "ACEMA Sparta Praha", kā arī "FbŠ Bohemians". Spēcīgajiem ārzemju viesiem konkurenci sastādīs Latvijas čempionvienība Cēsu "Lekrings".

 

Vīriešu "Elite" grupā dalību pieteikušas sešas komandas - "FBK Valmiera", "Rubene", "FBK SĀC", "Bauska", Liepājas "Kurši" un "FBK Valmiera-1".

 

Sieviešu "Elite" grupā sacentīsies četras vienības - "Rubene", "NND", "FK Ķekava" un "Latvija U19".

 

Vīriešu "Open" grupā startēs sešpadsmit komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās. A grupā iekļautas "Latvija U17 B", "Rubene-1", "Tērvete" un "Saulkalne", B grupā iedalītas "Latvija U17 A", "Ogres Vilki/Lielvārde", "Blāzma/BRGD", "JeNo", C grupu veidos "Veterāni/DHLV", "Valka/Iglu", "Metēji/Ogre" un "Leģions/Grobiņas SC", bet D grupu - "Rīgas Oilers", "Slampe/Zevid", "Vārme" un "Kalsnava".

 

TOP grupas komandas savā starpā aizvadīs pa četriem mačiem, bet pārējo kategoriju apakšgrupās tiks izspēlēts viena apļa turnīrs un godalgoto vietu ieguvēji noskaidroti izslēgšanas spēlēs.

 

Lai apmeklētu spēles Valmieras Olimpiskajā centrā, kur sacentīsies TOP grupa, skatītājiem ir jāiegādājas biļetes tiešsaistē - www.bezrindas.lv. Dienas biļetes cena personām, kuras ir sasniegušas 16 gadu vecumu - 5 EUR. Personām, kuras nav sasniegušas 16 gadu vecumu - ieeja bez maksas. Mačus Kocēnu sporta namā visiem interesentiem būs iespējams vērot bez maksas. Visu spēļu kalendārs ir publicēts turnīra oficiālajā mājas lapā www.latvianopen.com.


Visas TOP grupas spēles būs iespējams skatīties augstas kvalitātes maksas tiešraidēs interneta TV platformā Fliigatv.com.


"Latvian Open 2022" ir Latvijas Florbola savienības (LFS) oficiāli atzīts turnīrs, kas ir iekļauts arī Starptautiskās florbola federācijas (IIF) vasaras elites turnīru sarakstā. Visas turnīra spēles apkalpos LFS licencēti tiesneši un tās norisināsies uz trim standarta izmēra laukumiem, kas būs aprīkoti ar Gerflor grīdas segumu. Sacensības notiks atbilstoši IFF apstiprinātajiem florbola spēles noteikumiem. Turnīra mači tiks aizvadīti Valmieras Olimpiskajā centrā un Kocēnu sporta namā.

 

Florbola foruma ietvaros notiks arī seminārs treneriem, kurā ar izglītojošām lekcijām uzstāsies zinoši pašmāju un ārzemju speciālisti. Starp lektoriem būs pieci vadošo florbola lielvalstu (Somija, Čehija) pārstāvji, tajā skaitā treneri, kuri strādājuši nacionālo izlašu līmenī.

 

Turnīru organizē biedrība "Florbola Centrs" un biedrība "Kocēnu sporta klubs" sadarbībā ar LFS, Valmieras Olimpisko centru un Valmieras novada pašvaldību.