lo-2020-www.jpg

No 21. līdz 23. augustam Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, un Kocēnu sporta namā 14. reizi norisināsies tradicionālais pirmssezonas florbola turnīrs "Latvian Open", kas šoreiz pulcēs 25 komandas. Pirmo reizi turnīra pastāvēšanas vēsturē starp dalībniecēm nebūs nevienas ārzemju vienības, kas skaidrojams ar ceļošanas un karantīnas ierobežojumiem pasaulē.

 

Vīriešu "Elite" grupā dalību pieteikušas astoņas komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās. A grupā cīnīsies "Latvia U19 RED", "SK Pārgauja", "FBK SĀC" un "Rubene", bet B grupā "Latvia U19 WHITE", "FBK Valmiera", "Bauska" un "Lielvārde/FatPipe".


Sieviešu "Elite" grupā sacentīsies sešas vienības - "Rubene 1", "FK Ķekava", "Rubene", "Lekrings", "FK NND/RJTC", "Ķekavas Bulldogs/NND".


Vīriešu "Open" grupā startēs vienpadsmit komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās. A grupā iekļautas "FK Ogres Vilki", "Tērvete", "FBK Valmiera/BSS 2", "Rubene 1", "FK Metēji" un "Kuldīga/KNSS", bet B grupā iedalītas "FK Kalsnava", "FBK Valmiera/BSS", "FK Vārme", "SK Slampe/Zevid" un "SK Coyote".


Visās apakšgrupās vispirms tiks izspēlēts viena apļa turnīrs, bet godalgoto vietu ieguvēji noskaidrosies izslēgšanas spēlēs.


Spēcīgākajā vīriešu "TOP" komandu grupā dalību bija apstiprinājuši Somijas klubi "Esport Oilers" un "SaiPa", kuriem konkurenci sastādīt gatavojās Latvijas vīriešu un U19 junioru izlašu kandidātu sastāvi, tomēr ceļošanas ierobežojumu dēļ somi ierasties nevarēja un šīs kategorijas turnīrs tika atcelts. Tas arī ir iemesls pasākuma spēļu dienu skaita samazināšanai no plānotajām piecām uz trim.


Turnīra ietvaros norisināsies arī vairāki izglītojoši pasākumi ar atzītu dažādu jomu speciālistu dalību - 19. un 20. augustā treneru seminārs, 21. augustā seminārs "Sporta klubu komunikācija sociālajos tīklos", bet 22. augustā florbola tiesnešu pirmssezonas seminārs un jauno tiesnešu seminārs.


Turnīra organizācijā un aktivitātēs kopā būs iesaistītas vairāk nekā 600 personas, tāpēc, lai rūpētos par viņu drošību un valstī spēkā esošo masu pasākumu rīkošanas ierobežojumu ievērošanu, skatītājiem vērot spēles klātienē Vidzemes Olimpiskajā centrā un Kocēnu sporta namā nebūs atļauts.


Spēļu kalendāram, protokoliem un statistikai būs iespējams sekot turnīra oficiālajā mājaslapā www.latvianopen.com. Dažādas aktualitātes tiks publicētas arī turnīra Twitter, Facebook un Instagram profilos.


"Latvian Open 2020" norisei būs iespējams sekot ar video tiešraižu starpniecību. Spēles no Vidzemes Olimpiskā centra pirmā laukuma TV kvalitātē tiks translētas www.bezrindas.lv. Par vienas dienas translācijas vērošanu būs jāšķiras no 5 EUR, bet visu trīs dienu biļeti varēs iegādāties samaksājot 10 EUR. Visas spēles no Kocēnu sporta nama bez maksas tiks translētas "EchoSports" nodrošinātajā taktiskā video tiešraidē no trīs statiskām kamerām "Latvian Open" YouTube kanālā.


"Latvian Open 2020" ir iekļauts Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā.


Turnīru organizē biedrība "Latvijas Florbola savienība" un biedrība "Florbola centrs" sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Kocēnu novada pašvaldību un Vidzemes Olimpisko centru.